Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a rămas pentru cinci ani fără acreditarea pentru doctorate

0

Acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti a fost retrasă prin ordinul ministrului Educaţiei.

Anunţul a fost făcut luni de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, decizia fiind luată în urma unui raport al Consiliului de Etică şi de Management Universitar, după ce în spaţiul public au apărut mai multe informaţii despre lucrări de doctorat plagiate la Academia de Poliţie.

„Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării şcolilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecţia studenţilor aflaţi la studii universitare de doctorat, aceştia vor fi şcolarizaţi, conform legii, până la finalizarea studiilor”, a informat Ministerul Educaţiei.

Instituţia de învăţământ se va afla sub monitorizare specială.

„Măsurile anterior menţionate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Totodată, s-a ţinut cont şi de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficienţe majore în urma evaluării stadiului activităţilor de verificare a originalităţii tezelor de doctorat şi respectarea standardelor de calitate şi etică profesională în această instituţie de învăţământ superior”, precizează Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here