Fost director al spitalului Malaxa, trimis în judecată de DNA pentru servicii fictive

Secureanu Florin – Adrian, fost director al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București are un nou dosar laDNA. Secureanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită și delapidare.

0

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin – Adrian Secureanu fost manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”.

Secureanu este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu.
Potrivit DNA, în perioada 2009-2016, Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu. Astfel, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” și ordonator de credite, ar fi dispus efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate. Este vorba despre achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție, potrivit DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here