Un nou caz de coronavirus confirmat în România. Câți oameni se află în carantină

0

Un bărbat de 47 de ani din Timişoara a fost depistat cu coronavirus, acesta fiind cel de-al patrulea caz de pe teritoriul României, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost în avion cu femeia depistată pozitiv în februarie şi care s-a întors din Italia.

„În această după-amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia”, se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative.

„Rezultatul probei recoltate în ziua de ieri (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID-19”, susţine sursa citată.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii, faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare, menţionează Grupul de Comunicare Strategică.

Câți români se află în carantină

În continuare, la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu. Autoritățile le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here