România ar putea restricţiona transportul terestru spre şi dinspre Italia. Zborurile aeriene au fost deja suspendate

0

Autoritățile române ar putea restricționa transportul terestru spre şi dinspre Italia, după ce duminică noaptea au fost suspendate toate zborurile aeriene spre și din Italia. Măsura ar putea fi luată în cursul zilei de luni, conform unui anunț făcut de ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

„Noi astăzi am luat o decizie foarte clară în legătură cu situaţia pasagerilor sosiţi în România din Italia pe cale aeriană. Cu siguranţă mâine vom lua în discuţie şi celelalte trei moduri de transport, şi anume transportul cu autocarul şi microbuzul, transportul cu trenul şi transportul cu maşinile personale, pentru că (…) noi trebuie să eliminăm orice risc, pe fiecare mod de transport. (…) Vom veni şi vom prezenta, dacă va fi cazul şi vom ajunge la această concluzie, ce facem pe celelalte moduri de transport”, a declarat Lucian Bode în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ministerul Afacerilor Interne.

Citiți și:
Coronavirus în România. Măsuri de ultimă oră luate de autorități – VIDEO

La rândul său ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut, duminică seară, un apel la responsibilitate către toţi cei care intră în România, să declare adevărul privind zonele de unde vin în ţară, pentru a nu-şi îmbolnăvi rudele şi pe cei dragi. În plus, Vela a anunţat că vor exista controale ”în cascadă”.

Vela a fost întrebat cum îi va verifica pe cei care intră în România şi a răspuns: ”Pe varianta aeriană e simplu, apare în baza de date tot traseul zborului. Pe terestru e mai complicat. Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri, sunt responsabli de sănătatea rudelor a comunităţii, să nu facă cum a făcut un român care a venit din Italia şi a zis că din Germania şi e pozitiv”.

Vela a anunţat că vor fi intensificate controalele.

”Vom intensifica controalele, vor fi verificări ample şi evident adevărul se află. Să nu credea cineva că dacă face o declaraţie vom crede ce se întâmplă. Vom avea verificări în cascadă prin Poliţia de la postul din comuna unde revine, de la Evidenţa populaţiei, dacă a respecat adevărul şi au fost cazuri când au fost amendaţi când nu au făcut acest lucru”, a mai spus Vela.

Ministrul a spus că vorbele sale nu sunt o ameninţare. 

”Nu e nici ameninţate, este doar informare şi apel la responsabiliate, la patriotism, nu poţi să faci asemenea gesturi să pui în pericol viaţă compatrioţilor tăi”, a mai spus Marcel Vela.

Citiți și:
Noi cazuri de coronavirus. La București sunt două cazuri. Se anulează evenimentele cu peste 1.000 de persoane

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here