UPDATE Medic de la Spitalul Gerota, confirmat cu coronavirus. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 31

0

Un nou caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31 – lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani confirmat la Iasi. Boala a debutat în 4 martie și a fost internat în 10 martie. Bărbatul se întorsese din Veneția în 2 martie. În prezent, este la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineaţă în Capitală, o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani care a fost internat Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

”Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30 – lea caz la nivel naţional.  Este vorba despre o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Aceasta este a cincea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID – 19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Cazul de miercuri este cel de-al cincilea în rândul celor care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani.Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.

Ce măsuri au fost luate la Spitalul Dimitrie Gerota

  • Restricționarea totală a accesului în spital;
  • Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;
  • În prima parte a zilei de 10 martie, toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut;
  • Tot în data de 10 martie s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here