UPDATE: Opt noi cazuri în București. În câte zile apar simptomele de infectare cu coronavirus

0

Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate marţi în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

”Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din Bucureşti. – 3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din Bucureşti, 3 sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie”, a anunţat Grupul de comunicare strategică. 

Ulterior, a fost conformat şi al optulea caz, un bărbat care a călătorit în Israel.

O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România, bărbatul de 60 de ani. Bărbatul din Bucureşti diagnosticat luni seară cu coronavirus a fost internat în 5 martie cu simptome diferite de cele ale pacienţilor infectaţi, testul fiindu-i făcut câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. El a fost transferat la Institutul ”Matei Balş”.

Citiți și:
Munca la distanță în contextul epidemiei Covid-19. Ce măsuri pot lua angajatorii în această perioadă?

Primul caz de coronavirus în Capitală este un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie şi care a fost diagnosticat în 7 martie.

În câte zile se transmite virusul. ce au descoperit cercetătorii

Cercetători americani şi britanici au concluzionat, în urma unui studiu, că este nevoie de cinci zile, în medie, pentru ca oamenii să aibă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19.

Boala Covid-19, care poate cauza febră, tuse şi probleme respiratorii, s-a răspândit în peste 100 de ţări din lume, de la finalul anului trecut, când a fost depistată în China, şi a infectat peste 111.000 de oameni. Dintre aceştia, jumătate s-au vindecat, iar peste 4.000 au decedat.

O echipă de cercetători americani a analizat cazuri cunoscute din China şi alte ţări, informează BBC, citat de news.ro

Cei mai mulţi dintre cei care dezvoltă simptome o fac în jur de 5 zile. Cine nu prezintă simptome până în ziua a 12-a este foarte posibil să nici nu prezinte, însă poate fi în continuare purtător al infecţiei.

Cercetătorii au sfătuit oamenii care pot fi contagioşi – indiferent dacă prezintă simptome – să se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita răspândirea bolii.

Dacă ar fi respectată această recomandare, făcută în mai multe ţări din lume, este estimat că la fiecare 100 de indivizi izolaţi timp de 2 săptămâni, unul dintre ei ar putea dezvolta simptome după ce trece această perioadă, potrivit Annals of Internal Medicine.

Profesorul Justin Lessler de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a spus că descoperirea reprezintă cea mai bună estimare „rapidă” pe care o avem până în prezent. Ea este bazată pe 181 de cazuri.

El a precizat că mai sunt multe lucruri de aflat despre aceste nou coronavirus. Nu este clar, per ansamblu, câţi oameni prezintă simptome.

Experţii sunt de părere că cei mai mulţi dintre cei care contactează Covid-19 vor avea o boală uşoară. Unii vor fi asimptomatici – purtători fără a avea simtome. Însă boala poate fi foarte gravă şi chiar letală în unele cazuri – în special la vârtsnicii care au deja alte probleme de sănătate.

Profesorul Jonathan Ball, expert în virusologie la Universitatea din Nottingham, a afirmat că studiul a confirmat că, pentru marea majoritate a cazurilor, incubarea şi, astfel, perioada de carantină pentru Covid-19 este de până la 14 zile.

„Sunt foarte puţine dovezi, dacă nu niciuna că oamenii pot transmite în mod obişnuit virusul în timpul perioadei asimptomatice”, a subliniat el.

52 de români sunt în carantină şi sunt testați pentru coronavirus

Conform ultimelor informații prezentate de Grupul de comunicare Strategică, 52 de persoane sunt în carantină şi sunt testate pentru coronavirus, iar alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Din cele 17 cazuri de infectare diagnosticate până în prezent, 5 persoane au fost deja externate, iar cei internaţi au o stare bună, cele în vârstă şi cu alte afecţiuni asociate fiind monitorizate.

În cursul zilei de luni au fost înregistrate 280 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.376 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până la data de 9 martie 2020, au fost raportate 11 577  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here