Cristian Olteanu: Guvernul României întoarce spatele firmelor private în această criză ce ne afectează pe noi toți

0

Deși cei ce încălzesc fotoliile Palatului Victoria au anunțat cu fast aproape zilnic că pregătesc măsuri, că analizează propuneri, joaca lor de-a guvernarea nu face altceva decât să alimenteze starea din ce în ce mai critică a economiei.

Un ajutor esențial de care firmele aveau nevoie era amânarea termenului de depunere a declaraților fiscale de pe 25 martie până pe 25 aprilie, lucru pe care, de altfel, ministrul Finantelor l-a anunțat în urmă cu câteva zile, dând speranțe false. Acum însă, printr-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, este anunțată renunțarea la această măsură. Domnilor, economia nu este o jucărie pe care să o manevrați după cum doriți. 

Iresponsabilitatea cu care este tratată economia este de neacceptat și vă face complice la distrugerea ei. În acea România normală de la care ați luat pauză să lucrați pentru că aveați mici jocuri politice și o ierarhie de păstrat în partid, măsurile econimice ar fi fost vitale. Deciziile nu se iau prin răzgândiri la nivel înalt, ci prin consultări cu cei afectați. Cum să mai aibă cetățenii si firmele încredere în acest Guvern, când sunt mințiți și înșelați? Laudele pe care le-ați urmărit la anunțul măsurii se transformă acum în teama cetățenilor si a companiilor de a rămâne fără nici un ajutor!

Acest Guvern nu a făcut altceva în tot acest timp, decât să lupte pentru putere și să alerge în van după procente. Au visat anticipate și s-au preocupat de stabilirea candidaților la alegerile locale deși criza începea să se instaleze, nu au vrut un Guvern stabil, iar Florin Cîțu a fugit înainte de vot pentru a nu tulbura liniștea care urlă în Modrogan. S-au lăudat că lucrează la măsuri, că analizează, că se gândesc, dar nu au venit cu nimic concret. Iar când au venit, s-au răzgândit. Au ignorat autoizolarea și au organizat conferință de presă pentru anunțarea unei posibile infectării cu Coronavirus, punând în pericol sănătatea celor din jur, apoi Prim-ministrul a fugit la Vila Lac, unde se poate odihni în voie pentru că nu și-a pierdut job-ul. Ministrul Sănătății ignoră toate procedurile și măsurile de protecție, iar pe lângă toate acestea, oferă cadou prietenilor lui din firmele medicale private bani de la bugetul care ar fi trebuit alocat gestionării crizei medicale. 

Și cu România cum rămâne? De ea și de noi cine mai are grijă, când incompetența planează asupra celor ce sunt în postura de a lua decizii esențiale? Acest partid și-a pierdut de mult noțiunea de „Național” prin acțiunile sale și ulterior pe cea de „Liberal” de când se promovează dictatura asupra membrilor și de când măsurile adoptate nu au nimic în comun cu această sintagmă.

Înființat acum 145 de ani, guvernând România 18 ani din ultimii 30, Partidul Național Liberal a fost adus în situația de a fi doar o formă fără fond de un om înconjurat și ținut la putere de o clică de oameni slabi, lipsiți de caracter, principii și competențe! 

Păcat de oamenii buni, dar speriați și tăcuți, dar mai ales, păcat de România, să fie condusă de așa ceva în momentele unei crize mondiale uriașe..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here