Compania de Autostrăzi are o nouă conducere

0

Mariana Ioniţă, angajat cu state vechi în Ministerul Transporturilor, a fost numită, astăzi, în funcția de director general interimar al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mandatul acesteia este de patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

Mariana Ioniță îl înlocuiește în funcție pe Sorin Scarlat, care a ocupat acest post din data de 10 iulie 2019.

„Consiliul de Administraţie al CNAIR S.A. a desemnat-o astăzi, 25.02.2020, în funcţia de director general provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 26.02.2020, pe Mariana Ioniţă, care deţinea funcţia de Director Direcţia Reglementări Tehnice şi Autorizaţii de Construire în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor”, a transmis Compania de Autostrăzi.

Săptămâna trecută, ministrul Lucian Bode se arăta nemulțumit de Sorin Scarlat și acuza că organigrama adoptată în octombrie 2019, care a dus la eliminarea mai multor funcții de conducere, a făcut mai mult rău decât bine și a dus la blocarea activității CNAIR, scrie G4media.

Cine este Mariana Ioniță

Mariana Ioniţă este de profesie inginer constructor, absolventă a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi are o vastă experienţă în dezvoltare politicilor publice şi al managementului programelor naţionale din domeniul infrastructurii şi al transporturilor.

 Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here