Bucureşti pe scară Richter. PMB alocă încă 45 de milioane de euro pentru consolidare

0


Primăria Municipiului București – PMB va alocă 45 de milioane de euro din bugetul pe 2020 pentru proiectul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Din 2017 și până acum avem în program 200 de clădiri ceea ce înseamnă peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic și, până la sfârșitul anului 2020 se va interveni la toate aceste clădiri. Vom expertiză tehnic aproximativ 150.000 de metri pătrați de clădire, vor fi realizate proiecte tehnice pentru aproape 60.000 de metri pătrați de fațade, lucrări de reparații curente în cazul a peste 30 de clădiri degradate. De asemenea, vor fi continuate toate lucrările de consolidare aflate în execuție, iar în cazul altor 10 clădiri noi vor fi demarate lucrările”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la adoptarea bugetului pe anul 2020.

Potrivit celor mai recente date de pe site-ul AMCCRS – Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (MCCRS) un număr de 349 de clădiri din București sunt încadrate în clasa I de risc seismic (construcții cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limita).

MCCRS a fost înființată de Primăria Capitalei. Administrația are că obiectiv de activitate reducerea riscului seismic al construcțiilor existente în Municipiul București, în contextul atenuării efectelor unui potențial cutremur și acționează pentru realizarea măsurilor de intervenție la construcțiile care prezintă niveluri insuficiente de protecție la cutremure.

Cutremurele se numără, alături de inundații și alunecări de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusă cel mai mult România, în cazul unui astfel de eveniment București numărându-se printre zonele urbane unde se vor înregistra cele mai multe pagube.

200 de imobile incluse în programul de consolidări

Programul de reducere a riscului seismic poate fi considerat un succes având în vedere ritmul de lucru. Dacă în ultimii 30 de ani, în Capitală au fost consolidate din bani publici doar 20 de clădiri, actuală administrație a reușit să intervină în cazul a circa 200 de imobile în doi ani.

Cele 200 de imobile sunt în proces de consolidare, punere în siguranță, revizuire a proiectelor tehnice, reproiectare, realizarea expertizelor tehnice sau ale DALI.

Primăria Capitalei și-a propus să intervină la toate imobilele încadrate în clasa I de risc seismic până la sfârșitul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here