VIDEO. Unde este Siegfried Mureșan, să susțină mărirea alocațiilor? PNL în opoziție cerea mărirea. PNL la guvernare: nu sunt bani

0

Pensiile și alocațiile vor crește, dar guvernul evită să spună când și cu cât. Prudența Executivului alimentează criticile PSD. În acest timp, președintele Klaus Iohannis repetă că el personal și liberalii doresc să crească pensiile și alocațiile pentru copii.


„Vom creşte pensiile, vom creşte alocaţiile. Am prevăzut în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi în Legea bugetului de stat sumele necesare pentru a asigura creşterea pensiilor. Poţi să-ţi permiţi să creşti alocaţiile în măsura în care există resursele financiare pentru a susţine această majorare, fără să afecteze deficitul bugetar, dar cu siguranţă vom creşte alocaţiile de copii şi cu siguranţă vom creşte şi pensiile”, a declarat luni Ludovic  Orban.

Premierul spune că orice decizie de majorare va fi luată doar peste 6 luni, după analiza economică în funcție de care se va face rectificarea. Pe de altă parte, ministrul Finanțelor anunță că sunt banii prevăzuți potrivit legii, chiar dacă există  probleme.

Social-democrații se apără și spun că au lăsat totul în regulă.

Președintele Klaus Iohannis este convins că Executivul va găsi soluțiile pentru aceste majorări.

Potrivit legii, din septembrie, pensiile ar trebui  majorate cu 40 la sută, iar guvernul a amânat până la 1 august dublarea alocațiilor pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here