Partidul ADER și-a lansat candidatul la Primăria Capitalei

0

Partidul ADER și-a lansat candidatul pentru Primăria Capitalei. Fostul ministru și secretar de stat, Bogdan Stanoevici, va fi cel care va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureștiului. 

„Eu mi-am anunțat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei din partea partidului ADER acum o saptamana, iar astăzi am decis să anunțăm candidatul în cursa pentru scaunul de edil-șef al Capitalei în persoană domnului Bogdan Stanoevici”, a declarat Neculai Onțanu la conferință organizată sâmbătă de Organizația ADER București. 

În acest moment, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan București, post obținut în urmă concursului de management desfășurat în anul 2017.

„De 40 de ani fac meseria de actor. Important este să avem misiune pe termen mediu și lung, să analizăm ce s-a făcut bine și să contiuam, dar și să facem ce trebuie pentru București. Schimbarea înseamnă să îmbunătățim lucrurile pentru oameni. Deciziile trebuie luate ca și o concluzie, adică să se ia de jos în sus, să adoptăm ceea ce vor oamenii. Eu aș începe cu spitalele. Cred că este cea mai prioritară problema din Capitală. O altă problema este metroul bucureștean. În ultimii 30 de ani au fost cam zero investiții. Dacă metroul ar trece la Primăria Capitalei- situația s-ar îmbunătăți foarte mult. Sistemul de transport în comun este foarte prost. Nu este corelat. Din banii colectați pentru parcările supraterane- doar 20-30% ajung în bugetul Capitalei. Și centura Capitalei ar trebui să fie tot în administrarea Primăriei Capitalei. Nu suntem în stare să facem pasaje și drumuri cum trebuie. De ce? Pentru că sunt foarte multe societăți care căpușază și sunt prietenii politice la mijloc. Un al proiect prioritar pentru mine este canalul Dunărea-Marea Neagră. Avem canal navigabil și ne batem joc. Putem face legătura cu Marea Neagră, și vom ajunge repede în Centrul Europei, vom fi mai importanți ca Rotterdam. Motivul: avem deschidere și conexiune mai mare și mai bună ca olandezii”, a declarat Bogdan Stanoevici la lansarea candidaturii. 

Orlando Culea, președintele ADER București, a explicat că partidul ADER a decis să aibă propriul candidat la Primăria Capitalei pentru că bucureștenii au nevoie de un edil implicat, care este pentru oameni, nu pentru clientela politică. Fost consilier general al Capitalei, Orlando Culea, a explicat că vechiul USL există la Capitală. „PNL, PMP au alinate pe interese cu PSD. Consider că este nevoie de oameni curați, oameni politici care să pună interesul oamenilor deasupra interesului politic. Vrem un oraș modern, în care vocea ONG-urilor, a oamenilor și a sindicatelor să fie ascultată”, a declarat Orlando Culea la lansarea candidaturii lui Bogdan Stanoevici. 

Cine este Bogdan Stanoevici

De profesie actor, el a deţinut funcţia de ministru pentru Diaspora și secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, în Guvernul condus de Victor Ponta. Stanoevici a revenit în România în 2011, după ce a locuit timp de 22 de ani în Franța.

 Bogdan Stanoevici s-a născut pe 22 ianuarie 1958, la București, și a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Capitală în 1982. În anii ’80, el a interpretat o serie de roluri principale în teatru și în film – precum cele din „Noi, cei din linia întâi” de Sergiu Nicolăescu (1985) sau „Sania albastră” de Ioan Cărmăzan (1987) – și era unul dintre cei mai cunoscuți membri al grupului SONG.  Cu doar câteva luni înainte de Revoluție, în mai 1989, Stanoevici a plecat din țară și s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera de actor. 

A apărut în emisiuni de televiziune și jucat pe scenele de teatru franceze. În Franța, a mai jucat în filme că: „La Ferme” de Mathieu Zeitindjioglou (2001), „Quicksand” de John Makenzie (2001), „Toronto R-V” de Andra Nicols (2004). El s-a restabilit definitiv în România în anul 2011, după ce a revenit în țară cu ocazia premierei filmului israelo-franco-român „Misiunea directorului de resurse umane”, în regia lui Eran Riklis.  

În țară, Stanoevici a mai jucat în mediumetrajul lui Lucian Pintilie „Tertium non datur” (2006) și în lungmetrajul „Portretul luptătorului la tinerețe” de Constantin Popescu (2010). În prezent, joacă un rol principal în lugmetrajul „Cel ales”, realizat lui Cristian Comeaga.A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here