Exclusiv. Legătura cu Centrul de Comandă a jandarmilor din stradă ar fi fost întreruptă o perioadă în noaptea de 10 august. Uni jandarmii ar fi fost informați că au murit colegi și că trebuie să intervină în forță. Convorbirile sunt ținute la secret

0

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat termen până mâine Jandarmeriei București pentru a desecretiza convorbirile din ziua mitingului din 10 august 2018 avertizând că cine își permite „tergiversări” în acest dosar „își riscă propria carieră”.

Ministrul a cerut în 22 noiembrie Jandarmeriei Române ca toate unitățile care au clasificat convorbirile radio de la protestul din 10 august să le declasifice in cel mai scurt timp”, pentru a fi puse la dispoziția procurorilor.

Ar fi vorba în total de 275 de ore de înregistrări, potrivit lui Marcel Vela. Însă deși „unele unități militare au acționat bine”, Jandarmeria București a „amânat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”.

Surse din cadrul Jandarmerie au declarat, pentru Piata Presei, ca in noaptea de 10 august, cand jandarmii au intervenit in forta in cazul protestului organizat de Diaspora, jandarmii nu au mai auzit nimic in casca, o perioada, de la centru si au primit ordin sa intervina in forta. Mai mult, l-i s-ar fi spus ca un coleg de-a lor ar fi murit.

Potrivit ministrului de Interne, Jandarmeriile din Craiova, Constanța și Ploiești au desecretizat convorbirile.

„Cea din București, nu. Aștept până mâine. Dacă nu se întâmplă nimic până mâine evident ceva nu e în regulă”, a spus ministrul, amenințând cu măsuri administrative, în condițiile în care „dacă unele au desecretizat și unele nu înseamnă că nu mai a o problemă obiectivă ci una subiectivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here