Partidul ADER critică reorganizarea jandarmeriei!

0

Dacă în urmă cu o săptămână ni se prezenta o reorganizare a Jandarmeriei printr-o regionalizare după modelul Poliţiei de Frontieră, inducându-se ideea că astfel se va realiza o economie la buget, se dovedeşte o manipulare ordinară sau o posibilă necunoaştere a legislaţiei în vigoare, din cel puţin următoarele considerente:

– eventualele Inspectorate Teritoriale vor asigura prin centralizare, toate serviciile necesare noilor Inspectorate Judeţene (financiare, resurse umane, juridice, logistice, coordonare, etc.) ceea ce în mod obligatoriu va conduce la migrarea unui număr însemnat de funcţii! Inspectoratele judeţene vor avea doar structuri operative, lucru deja cunoscut;

– pentru încadrarea noilor funcţii la Inspectoratul Teritorial, în mod obligatoriu vor fi mutaţi şi oamenii! 

Un exemplu concret: Vor fi oameni care vor trebui să se mute obligatoriu, de la Botoşani (Inspectoratul Judeţean) la Iaşi (Inspectoratul Teritorial), distanţa aproximativă 120 km. Să nu uităm că vorbim de două judeţe cu graniţă comună! Toate cadrele „mutate în interesul serviciului” după reorganizare, conform legislaţiei în vigoare au dreptul la indemnizaţii de chirie. Dacă se mută cu familia, timp de 6 luni beneficiază de un spor de 50% în plus la salariu. Toate acestea fără a mai lua în considerare problemele sociale care se vor ivi (mutarea copiilor la alte şcoli, schimbarea/pierderea locului de muncă al soţului/soţiei, căutarea unui nou domiciliu, lipsa prietenilor ş.a.).

Menţionez că cei care vor să facă naveta, li se va plăti, dacă au maxim 70 km de la domiciliu până la locul de muncă, decontul se va face pentru 7,5 litri combustibil la 100 km.

Dacă se va realiza, numărul total al celor obligaţi să se mute va fi de ordinul miilor (ofiţeri şi subofiţeri) având în atenţie inclusiv relocarea Brigăzilor Mobile! 

Aceste argumente sunt susţinute tocmai de legile în vigoare de care beneficiază azi întregul personal -MAI.

Curios este dacă toate acestea sunt cunoscute, analizate de cei care gândesc această Reorganizare?! =Oricum nu avem de unde să ştim pentru că la secţiunea „transparenţă decizională” conducerea nu postează absolut nimic!

O altă întrebare care se naşte este: De ce facem acestă reorganizare dacă nu s-a realizat încă regionalizarea administrativ teritorială a României? Cu alte cuvinte de ce pun căruţa înaintea cailor?!

Interesant este că după reorganizarea Poliţiei de Frontieră costurile au crescut (conform auditului ulterior) iar comparaţia între această structură cu Jandarmeria sau Poliţia, este cel puţin forţată.

Oare vor mai fi oameni care vor prefera să iasă la pensie decât să plece de lângă familie? Va creşte deficitul de personal? Bineînţeles. 

Nu-i nimic, avem soluţia: Angajăm repede „oameni pregătiţi”!

Orlando Culea – preşedinte ADER Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here