Partidul ADER cere aplicarea „imediată” a legii privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii

0

Deși Parlamentul României a aprobat și președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind cresterea cuantumului alocațiilor pentru copii, părinții ar putea primi mai mulți bani abia din iulie așa cum spune cu „multă  compasiune” ministrul Muncii,  doamna Violeta Alexandru. Deocamdată, PNL prorogă legea. 

Partidul ADER cere în mod imperativ Ministerului Muncii să nu mai invoce motive pentru a anula un drept asigurat, conform Constituției României, pentru copiii, potrivit unui comuicat de presa remis de partid redactiei.

„Lipsa de responsabilitate a guvernanților duce la crearea unor probleme sociale majore, dintre care menționăm cele mai importante:
1. Creșterea abandonului școlar, din lipsa de fonduri a familiilor pentru a susține cheltuielile cu educația elevilor, costurile necesare fiind mult mărite în ultimul an,
2. Creșterea abandonului familial, în familiile cu probleme sociale deosebite: șomeri, persoane cu handicap, mulți copiii, părinți care nu au un loc de muncă,  etc..
3. Reducerea performantelor la învățătură ale elevilor, din lipsa de resurse materiale pentru susținerea necesarului de material didactic,
4. Discriminarea negativă a copiilor proveniți din familii cu venituri reduse, alimentarea frustrărilor și a încrederii elevilor în Guvern și instituțiile statului, care ar trebui sa-i protejeze și să le apere drepturile.Președintele României a semnat majorarea alocatiilor, Ministrul Muncii doamna Violeta Alexandru nu este de acord. Cineva trebuie să plece!”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here