Prima moțiune împotriva unui membru al Guvernului Orban. Ce spune Florin Cîțu

0

Senatul dezbate astăzi, de la ora 16:00, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”.

La rândul său, ministrul Cîţu anunţă o premieră la dezbaterea moţiunii simple, spunând că va fi pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor, informează news.ro.

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa atunci că ”PNL şi pseudo-ministrul Vasile Cîţu nu au ce căuta la guvernare şi trebuie înlăturaţi imediat” şi cerea ca moţiunea să fie dezbătută şi votată cât mai repede.

Premierul Ludovic Orban a afirmat la acel moment că va fi o nouă ocazie de a arăta „nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili”. „Sunt jenanţi cei din PSD să depună moţiune împotriva ministrului Finanţelor după dezastrul bugetar şi financiar pe care l-au creat”, preciza Orban.

Ce spun social-democrații

”Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanşa de declaraţii iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook şi aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziţii oficiale şi atitudini publice ”asumate”, atunci am ajuns în situaţia unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii ţări”, susțin social-democraţii în textul moţiunii.

„Domnul Cîţu, în calitate de ministru, şi-a permis să facă declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”, spun semnatarii moţiunii.

Ei consideră că singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la Finanţe este scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american.

”Luna noiembrie a venit cu recorduri de depreciere a monedei naţionale, iar principala cauză este inconştienţa declaraţiilor publice făcute de domnul Cîţu din postura de ministru de Finanţe”, se mai arată în document, iniţiatorii nîntrebând retoric daca deprecierea leului în aceste condiţii nu echivalează cu subminarea economiei naţionale.

În moţiune neste invocată şi ”nota de plată” pe care BNR a trebuit să o plătească pentru a apăra cursul de schimb ”vulnerabilizat de declaraţiile lui Vasile Cîţu”.

Promisiunea ministrului Florin Cîțu

Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră.    

O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României.    

Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. Luni, 9 decembrie, oră 16:00.    

P.S. După moţiune vorbim despre buget şi planul de măsuri pe care le-am pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice.

Sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here