Liderul USR, Dan Barna, îl taxează pe premierul Ludovic Orban

0

Liderul USR, Dan Barna, îl taxează pe premierul Ludovic Orban că nu a inclus proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe lista celor pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament. Barna spune că mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care transformă comunitățile locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate, potrivit hotnews.ro.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, Barna salută decizia Guvernului privind rezolvarea rapidă a unor probleme prin procedura asumării răspunderii și critică faptul că nu a fost inclusă pe listă și alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Totuși, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceți pe lista acelor situații în care se impun măsuri urgente și cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului și transformă comunitățile noastre locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate și dorință de a face bine”, afirmă Barna.
Liderul USR mai spune că menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi.

Premierul a precizat că prima angajare va cuprinde două domenii: economic și justiție. În primul caz este vorba despre legea plafoanelor care este necesară pentru finalizarea legii bugetului de stat și a asigurărilor sociale, precum și legea care bloca transportul elevilor. Al doilea domeniu, cel al justiției, vizează prorogarea termenelor privind pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completurile de 2 la cele de 3 și termenele privind vechimea de intrare în magistratură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here