Și bogații sărăcesc câteodată. Averea miliardarilor a scăzut pentru prima dată în ultimii 10 ani

0

Cei mai bogaţi oameni ai lumii au suferit anul trecut de o diminuare a averilor lor, din cauza incertitudinilor geopolitice şi a pieţelor bursiere volatile, se menționează într-un raport publicat recent de UBS şi PwC.

Conform raportului menționat, averea miliardarilor din întreaga lume a scăzut anul trecut cu 388 miliarde dolari, până la 8.539 miliarde dolari.

Prima diminuare a averii din ultimul deceniu

„Averea miliardarilor a scăzut în 2018 pentru prima dată după 2008 din cauza factorilor geopolitici”, a declarat Josef Stadler, responsabil pentru persoanele ultra-înstărite UBS Global Wealth Management.

Cea mai afectată a fost China şi regiunea Asia-Pacific la nivel general. Astfel, averea netă a celor mai bogaţi chinezi a scăzut cu 12,8% în dolari pe fondul prăbuşirii pieţelor bursiere şi a unei monede locale mai slabe, în condiţiile în care în 2018 a doua mare economie a lumii a înregistrat cel mai slab ritm de creştere economică din ultimele trei decenii.

Potrivit raportului, numărul miliardarilor chinezi a scăzut cu 48 până la 325, însă chiar şi aşa gigantul asiatic a produs 56 de noi miliardari în 2018.

Mai multe detalii pe topantreprenori.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here