Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a desființat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție

0

Guvernul României a desființat o instituție de o importanță crucială pentru respectarea drepturilor copiilor din România: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

„Această decizie luată prin ordonanță de urgență este contradictorie interesului public, fiindcă ignoră complet interesul superior al copilului. Pentru că acest lucru va afecta profund procesul de monitorizare şi implementare a strategiilor și planurilor de acțiune care vizează copilul, Salvați Copiii a înaintat Doamnei Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, precum și Domnului Ludovic Orban, Prim-ministrul României, solicitări exprese privind abrogarea urgentă a art. 9 alin. 2 și completarea OUG 68/2019 cu măsuri adecvate. Bunăstarea copiilor și respectarea drepturilor lor nu sunt concepte care să varieze în funcție de culoarea politică a unui guvern. Ele sunt priorități naționale”, scriu reprezentantii asociatiei Salvati Copii pe pagina de facebook a ONG-ulu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here