Mâna dreapta a lui Orban, Antonel Tănase, a fost în CA la RADET, fiind economist de meserie. Guvernul Orban a anunțat că regia e în prag de faliment. Liberalii au condus RADET mai mulți ani

0

Antonel Tănase este trezorierul PNL și președintele interimar al filialei Sector 3 a partidului.

În vârstă de 47 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București: 2004-2008.

Potrivit ultimei declarații de avere publicate pe portalul ANI, din iunie 2017, Antonel Tănase a câștigat, în 2016, ca salariat, venituri de aproximativ 127.000 lei, ca economist la Registrul Auto Român, precum și ca membru în Consiliile de administrație la RADET și la Compania Naţională “Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați. Tot în 2016, a obținut aproape 624.000 de lei din dividende, ca asociat la firma Cont Consulting & Services SRL.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Secretar general al Guvernului era Toni Greblă.

Potrivit unui articol din Pressone din 2016, Tănase a obținut diverse posturi remunerate consistent în Consiliile de Administrație ale unor mari companii, precum RADET sau Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime.

A deținut trei firme de contabilitate: Cont Consulting & Services – care are contract inclusiv cu europarlamentara Ramona Mănescu –, TopFin Consulting SRL și Cont Consulting Servicii Audit SRL.

În perioada 2013-2014, firmele sale de contabilitate încheiaseră 15 contracte cu instituții cu capital de stat, precum Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Institutul Bancar Român sau SC Administrarea Domeniului Public București SA.  PressOne, în 2016Consilierul

Antonel Tănase (44 de ani) e un nume relativ necunoscut pe scena politică, deși a fost un personaj-cheie în Ministerul Transporturilor. În această instituție a lucrat mai întâi ca sfetnic al fostului ministru Ludovic Orban (2007-2008), după care l-a consiliat pe fostul ministru Ovidiu Silaghi (în 2012). Ulterior, a ocupat funcția de secretar de stat în același minister. Este absolvent al Facultății de Istorie și are un doctorat în economie.

Tănase a candidat fără succes, din partea PNL, la Primăria Sector 6, în 2008, iar în același an s-a înscris și în cursa pentru parlamentare – fără rezultat. 

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET), principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, este dintotdeauna în mijlocul scandalurilor de presă. 

După mai multe nereguli descoperite de DNA și nenumărate avarii care i-au lăsat bucureșteni fără apă caldă și căldură în toiul iernii, liberalii numiți  în urma unei înțelegeri dintre Marian Vanghelie și Teodor Atanasiu se află în continuare la conducerea Regiei.

Potrivit unor surse citate de EVZ, întreaga conducere a RADET, aflată în funcţie din luna februarie a anului 2015, a fost rezultatul unui joc politic dintre liderul PNL Teodor Atanasiu, pe atunci șef al liberalilor la București, și primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie – în funcție la acea vreme. Astfel, Consiliul de Administrație al RADET a fost format mult timp numai din oameni de la PNL.

Mai mult, conducerea Regiei a angajat nu mai puţin de 200 de oameni, mulţi dintre ei liberali sau apropiaţi de-ai acestora. (Detalii AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here