Dăncilă demisionează. Vezi cine va conduce PSD

0

Viorica Dăncilă va demisiona din fruntea PSD, după o discuție avută luni seara cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul PSD BuzăU.

Ciolacu i-ar fi promis Vioricăi Dăncilă şefia organizaţiei de femei şi un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor.

Dăncilă a acceptat, mai spun sursele citate. Cei doi au discutat inițial în biroul Vioricăi Dăncilă, după care Ciolacu a mers la domiciliul acesteia pentru noi discuții.

Marcel Ciolacu ar urma să preia interimar conducerea PSD.

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook luni seara.

Scorul cu care a pierdut alegerile Viorica Dăncilă este cel mai prost din istoria PSD. Niciunul dintre foştii candidaţi social-democraţi la preşedinţia ţării nu a primit atât de puţine voturi.

Ion Iliescu era ales, în 1992, cu peste 7,3 milioane de voturi, în 1996 cu 5,9 milioane iar în 2000 cu 6,6 milioane de voturi. Adrian Năstase obţinea în 2004, 4,8 milioane de voturi, în timp ce Mircea Geoană şi Victor Ponta au primit încrederea a 5,2 milioane de români.

Acum, Viorica Dăncilă este cel mai slab candidat PSD – cu 3,3 milioane de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here