Coronavirus a ajuns și în București. Este al 12 -lea caz din România

0

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în această după-amiază că un bărbat de 49 de ani din București a fost depistat cu coronavirus.

”În această după-amiază a fost confirmat şi cel de al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel naţional.  Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată”, anunţă sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19.

I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în Bucureşti.

Conform primelor sale declaraţii, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în ţară. 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la un post de televiziune că până acum au fost identificate trei persoane cu care bărbatul a intrat în contact şi care vor fi plasate în carantină.

Ancheta epidemiologică va continua, dat fiind că persoanele care au călătorit cu bărbatul la întoarcerea din România vor putea fi identificaţi uşor, având în vedere formulare că la sosirea în ţară au completate formulare. De asemenea, un medic de la Institutul Matei Balş a afirmat că starea de sănătate a bărbatului este bună.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul naţional de boli infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică.

S-a început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare. Alte două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate sâmbătă.

Cele două noi cazuri sunt la o fată de 15 ani din Timişoara şi la o altă adolescentă de 16 ani, din Hunedoara, al cărei tată deja a fost diagnosticat cu infecţie cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here