Sector 6. Mii de copaci au fost plantați în ultimii ani. Toate parcurile au fost amenajate

0

Sectorul 6 și-a schimbat fața. În parcul Drumul Taberei au fost plantați 605 arbori și 1.211 arbuști și arbori decorativi. Alți 500 de arbori au fost plantați pe raza sectorului 6.

„Un exemplu de acțiune de plantare a avut loc pe data de 12 septembrie 2016, Primăria Sectorului 6 a organizat o acțiune de plantare a 120 de arbori, tot în Parcul Drumul Taberei, iar doi ani mai târziu, în 2018, parcul a trecut printr-un proces amplu de lucrări de îmbuntățire a infrastructurii (alei, locuri de joacă pentru copii, spațiu verde, iluminat etc), acest loc de relaxare fiind redat comunității la standarde cu adevărat europene.  Serele vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni”, au explicat reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

 Toate parcurile au fost amenajate

În ultimii trei ani, toate parcurile au fost modernizate și, acolo unde spațiul a permis, suprafața lor a fost extinsă. Este vorba despre Parcurile Tudor Vladimirescu, Marin Preda (fost Giulești), Crângași, 9 Mai, Nicolae Filimon, Păcii și Sfântul Andrei.  Mai mult, aproape de finalizare este și cel mai amplu proiect de amenajare a unui nou parc, amplasat în Bulevardul Timişoara nr. 10, cu o suprafaţă de peste 18.000 mp. Acesta este unic în ţară, având în vedere faptul că după anul 1989 nu s-a mai construit niciun parc de la zero în zonele centrale ale oraşelor mari. Noul loc de relaxare este amenajat pe spațiul utilizat de societățile de salubrizare și, prin reconversia terenului, a fost transformat în spațiu verde, pentru a fi pus la dispoziția comunității, au mai explicat reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pentru Piața Presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here