Programări la vaccinare mai devreme în localităţi cu rată de infectare de peste 4,5

0

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, în vederea accelerării campaniei de vaccinare şi limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi se deschide etapa a III-a pentru persoanele din localităţile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) – judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) – judeţul Timiş.

În municipiul Giurgiu – judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare – judeţul Maramureş, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Astfel, începând de astăzi, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 – 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie, menţionează sursa citată.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, care vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here