Scenariu bombă: PSD ar putea vota guvernul Orban, ca să scape de anticipate

0

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a dezvăluit luni seară la Digi24 scenariul pe care mizează președintele Klaus Iohannis și liberalii, atunci când propun un guvern monocolor PNL sub conducerea lui Ludovic Orban: vor forța anticipatele. Dacă guvernul PNL condus de Ludovic Orban nu obține sprijin în Parlament și nu va trece votul de învestitură, se va merge și a doua oară în fața Parlamentului cu aceeași propunere de premier și aceeași componență de guvern. Și atunci, executivul Orban fie va fi învestit, fie dacă nu, se ajunge la alegeri anticipate.

„În cazul în care nu vor reuși să-i convingă și parlamentarii vor considera că nu au de ce să voteze un guvern condus de PNL sau în jurul PNL, vom ajunge la situația în care guvernul să cadă în Parlament. Noi vom merge și-n a doua situație, în cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, deci n-are rost să continue această stare de fapt, că noi vom merge cu același candidat, noi nu schimbăm candidatul de premier, dacă președintele pe dânsul îl alege. Deci, noi mergem cu același candidat și foarte probabil dânsul va merge cu același guvern. Așa că dacă vor să-l cadă încă o dată, vom ajunge la anticipate. Noi ne dorim anticipate, eu sunt unul dintre cei care militează pentru anticipate”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

„Și eu, dar trebuie să vrea majoritatea”, a adăugat imediat Victor Ponta, prezent și el în studio, care anterior declarase că Pro România nu va susține un guvern monocolor PNL. „Pentru Pro România ar fi bune alegerile anticipate, noi n-am intrat prin alegeri, acum, în urma votului de la europarlamentare, ne-am dori să participăm. Problema este să ai o majoritate pentru așa ceva, pentru că UDMR a spus clar nu, ALDE a spus clar nu, PMP a spus clar nu și PSD normal că n-or să vrea. Doi: chiar dacă ne înțelegem toți, nu se poate dizolva Parlamentul în ultimele șase luni ale mandatului dlui Iohannis, deci se poate la anul, asta înseamnă că o să avem alegeri odată cu cele locale, ceea ce e un lucru foarte bun, din punctul meu de vedere”, a arătat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here