PNL Sector 1: Edilul Tudorache vrea să orchestreze ultimele tunuri pe bani publici

0


Sub presiunea rectificării bugetare și a moțiunii de cenzură iminente, PSD orchestrează ultimele tunuri din acest an. Sau cel puțin încearcă. Consilierii PNL Sector 1 au votat în ședința Consiliului Local de astăzi împotriva proiectului de rectificare bugetară, după ce au constatat o serie de nereguli și probleme în proiectul de rectificare, sustin liberalii de la Sectorul 1 al Capitalei. 

O problemă majoră în ceea ce privește proiectul de rectificare bugetară este lipsa transparenței: nu există discuții pentru structurarea eficientă a bugetului și identificarea priorităților. Toate proiectele sunt transmise într-o perioadă foarte scurtă înainte de ședințe și, mai mult decât atât, aproape toate ședințele sunt extraordinare, deși nu există caracter de urgență pentru majoritatea lucrurilor prevăzute pe ordinea de zi. 

Consilierii PNL Sector 1 nu au cum să aprobe un buget în care se taie de la școli, spitale, locuințe sociale, modernizare și reabilitare de locuințe sau locuri de joacă. Cu atât mai mult nu au cum să aprobe un buget în care se alocă zeci de milioane de euro la stadioane, catedrale, toaletări foarte scumpe ale copacilor sau rambursări anticipate de credite cu dobânzi foarte mici.

“În timp ce la școli s-au prevăzut bani necesari DOAR după ce PNL a depus amendamente în acest sens, administrația PSD și-a făcut clar niște calcule pentru această rectificare și a construit un buget prin care cel mai probabil se urmărește doar sifonarea banilor publici pentru firme de casă. Nu există dovadă mai clară a incompetenței și jafului marca PSD din banii cetățenilor sectorului 1 decât această rectificare, din care reiese că nu s-au făcut proiecte majore de investiții în Sector anul acesta și acum se încearcă mutarea banilor acolo unde pot fi cheltuiți ușor și netransparent. Ne-am asumat, în acest moment, atacurile și amenințările pe care primarul PSD le-a început la adresa noastră, dar nu vom fi părtași la tunurile din bani publici pe care ei le pregătesc. Cetățenii sectorului 1, părinți, profesori, elevi și toți cei interesați merită să știe că nu vom face niciodată compromisuri prin care banii lor munciți din greu sunt irosiți de administrația PSD pe proiecte scumpe și inutile”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

În proiectul de rectificare bugetară, PSD taie bani de la ajutoare sociale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (800.000 de lei), de la proiecte sociale de reabilitare sau construire – pentru că nu au fost în stare să le realizeze până acum -, de la locuri de joacă, străzi, reabilitare termică, modernizare ascensoare și spitale. În schimb, alocă sume colosale de bani pentru stadioane, biserici, crește bugetul ADP cu 36,5 milioane de lei pentru toaletarea arborilor și rambursează anticipat credite. 

Mai mult decât atât, proiectul conține și proceduri de achiziție greșite, mai exact se menționează marca pentru un anumit produs, ceea ce încalcă flagrant legislația în vigoare. Lăsăm echipa PSD, dincolo de incompetența crasă dovedită, să identifice aceste erori impardonabile.

“Este evident o rectificare bugetară care oglindește incompetența acestei administrații. Nu vom aproba niciodată tăieri de bani de la școli, spitale sau locuințe sociale în favoarea stadioanelor și catedralelor, cu atât mai mult în regim de urgență și fără transparență și discuții anterioare. Nu negăm importanța sportului și a bisericilor în comunitatea noastră, dar nici nu ne lăsăm păcăliți de tertipurile primarului care nu a fost în stare să cheltuie banii pe proiecte majore pentru locuitorii sectorului. Echipa PNL face apel la transparență și discuții deschise, pentru că cetățenii merită ca banii lor să fie cheltuiți cu cap”, a mai spus Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here