Controale în magazinele Carrefour. Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC

0

Inspectorii ANPC au propus închiderea temporară a două magazine aparținând lanțului Carrefour pentru șase luni și au aplicat 35 de amenzi în valoare de peste 300.000 lei, urmare a depistării mai multor nereguli de igienă. Cele mai multe probleme sunt legate de depozitarea peștelui și în zona gastro.

Controalele s-au desfăşurat în 24 octombrie, au vizat magazine Carrefour, din Bucureşti şi din Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri.

De asemenea, în cazul a două magazine, se va opri temporar activitatea la departamentul gastro. Nu în ultimul rând, ANPC a decis retragerea temporară a unei cantități de 209 kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 3.800 de lei și retragerea definitivă a unei cantități de 1423 de kilograme de alimente în valoare de 28.875 de lei, informează economica.net

Ce nereguli s-au depistat

La Carrefour Mega Mall, spre exemplu, ANPC a găsit în depozit carne de mânzat expirată, pește depozitat incorect, alimente depozzitate la temperaturi mai mici de 60 de grade pentru masa caldă.  La Carrefour Militari au fost, de asemenea, probleme cu depozitarea incorectă a peștelui, cu inducerea în eroare a consumatorului privind prospețimea peștelui și cu respectarea temperaturii unor produse alimentare.

La Carrefour Băneasa s-au constatat aceleași probleme de păstrare incorectă a peștelui, o calitate necorespunzătoare pentru pulpe de curcan congelate și temperatură prea mică a alimentelor oferite dla raionul gastro.

La Carrefour Orhideea, pe lângă problemele de depozitare a peștelui, nerespectarea temperaturii mîncării calde și a unor produse congelate de calitate necorespunzătoare, s-a mai descoperit și faptul că alimente cu care se gătea în unitatea proprie nu aveau documente din care să reiasă data de fabricație.

Probleme au fost și la Carrefour Grand Arena, Orhideea, Park Lake, Colosseum, Satu Mare, Lotus Market Oradea, Cluj Napoca, Constanța,Sibiu, și Brașov.

La Lotus Market, inspectorii ANPC nu au putut stabili ziua preparării unor preparate alimentare, cantitatea de mâncare găsită fiind mai mare decât cea care reieșea din evidențele zilnice, iar decongelarea produselor folosite se făcea incorect.

La Brașov, s-au găsit în camera figorifică bucăți de file de porc(materie primă) păstrate direct pe rastele din tijă din inox prinse prin sudură în puncte de un cadru tip cornier, iar în zonele de prindere suprafețele sunt nelavabile fiind potențiale medii de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here