Constructori spitalului oncologic: Gabriela Firea minte că a dat PMB terenul. Edilul-șef a dat share la o postare în care spitalul oncologic este denumit CACARE

0

Scandalul vizând spitalul oncologic pentru copii a continuat și marți seară, Gabriela Firea acuzând la Digi 24 că ”meritele” ei în construirea acestui spital nu sunt apreciate, pentru că terenul pe care se ridică construcția este al Primăriei și valorează 1 milion de euro, iar ea este cea care a dat semnătură pentru punerea acestuia la dispoziție. Firea le-a atacat și pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, , de la Asociația Dăruiește Viața, care conduc campania de strângerea de fonduri, spunând că acestea sunt doar împinse în față de fostul ministru Vlad Voiculescu, ce și-ar pregăti astfel campania pentru Primăria București. 

Gabriela Firea s-a arătat extrem de deranjată într-un interviu la Digi 24pentru că nu îi este recunoscut meritul de a fi pus un teren la dispoziția Asociației Dăruiește Viață, care construiește din chetă publică un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ea le-a atacat pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociației, spunând că sunt interfața lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București.

Constructorii spitalului au explicat ca PMB nu a dat terenul, el fiind al statului roman, dovada fiind extrasul de carte funciara. Mai mult, Municipalitatea a ingreunat obtinerea avizelor de constructie, iar Ministerul Sanatatii ar fi refuzat sa introduca spitalul in programul de dotare al Bancii Mondiale, pe motiv ca nu sunt multi copii bolnavi de cancer.

Întrebată la Digi24 dacă are dovezi pentru afirmație, Firea a spus că ”Sunt toate dovezile de pe planetă, nu cred că dvs nu știți aceste lucruri. Doamnele sunt interfața. Este ONG-ul patronat de către acest domn. Și nu este nimic rău”.

Oana Gheorghiu a reacționat imediat pe Facebook, catalogând afirmațiile lui Firea drept ”o mârșavă manipulare… un atac mizerabil la munca și reputația noastră”.

Și Carmen Uscatu i-a dat replica lui Firea, scriind că ”din cauza acestor incompetenți nu există medicamente, nu există spitale, ne-au plecat doctorii și asistentele. Noi mergem mai departe. Și da, căutăm avocați! Iar cu banii câștigați din proces vom mai face ceva pentru copiii noștri”.

Vlad Voiculescu a respins acuzațiile și, într-o postare pe Facebook, a scris că ”Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâția alții din vechea politică nu își pot imagina că inițiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP – Rețeaua solidarității, ca HOSPICE Casa Sperantei sunt instrumente prin care societatea își face un serviciu sieși, ajutându-i pe cei lăsați fără speranță de stat. Nu își pot imagina că suntem deja milioane în țara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem și nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here