Reprezentant BEC: toți condidații au depus semnături false. Augustin Zegrean: ar trebui verificați toți și decalate alegerile

0

Reprezentantul Biroului Electoral Central a admis că toți candidații au depus semnături false. Dar, BEC a decis să sesizeze instanța doar în cazul unora dintre candidați. Klaus Iohannis, Dan Barna și Viorica Dăncilă au fost iertați.

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, spune că ar trebui ca toți candidații să fie verificați să să se amâne alegerile.

„Se copiază tabelele de mai multe ori, așa se practică. Ar trebui verificate și semnăturile, că se folosesc de la alegerile precedente. Alegerile ar trebui amânate. BEC este complice dacă nu sesizează parchetul privind toți candidații. De ce au depus atâtea semnături, ca să se umfle în pene. Trebuiau să depună 200.000 curate”, a declarat Zegrean.

Biroul Electoral Central va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva candidaţilor la alegerile prezidenţiale care au înregistrat semnături false, au declarat surse din instituţie, pentru MEDIAFAX.

„Depunem la Parchetul General. E vorba de toţi candidaţii care au depus semnături false”, au afirmat surse din instituţie, pentru MEDIAFAX.

Până în prezent, Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente.

Curtea Constituţională a admis contestaţia formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii prezidenţiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Totodată, BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă.

Până acum au fost validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here