Mesaj acid al sindicaliștilor ELCEN la adresa Gabrielei Firea: Ați aruncat banii pe fereastră, în loc să plătiți facturile RADET-ului

0

Liderii Sindicali ai Electrocentrale București au trimis o scrisoare deschisă în care o acuză pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, că a irosit banii din vistierea Capitalei, în loc să achite facturile de la căldură.

Redăm mai jos scrisoarea deschisă extrem de acidă:

Subscrisă Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București, având în vedere exclusiv interesele societățîi Electrocentrale București S.A. și ale tuturor salariaților săi, țînând cont de nenumăratele adrese înregistrate oficial către instituția dumneavoastră și care au rămas fără răspuns sau acțiuni concrete, va comunicăm:

  1. REVENIM LA SEMNALUL DE ALARMApe care l-am tras în luna martie a.c. și la cele 7 puncte ale comunicatului de presă înregistrat la organizația noastră cu nr. 99/28.03.2019, pentru a reitera faptul că salariațîi Electrocentrale București S.A. NUvor acceptă să rămână pasivi la faptul că Primăria Municipiului București nu onorează obligația de a plăti gazul natural cu care aceștia produc agentul termic pentru a încălzi cetățenii Bucureștiului, PMB țintind de fapt să aducă ELCEN în faliment și periclitând locurile de muncă a peste 1.800 de salariați!
  2. ÎN PRAG DE IARNAdupa ce ați introdus RADET în faliment, urmăriți că și ELCEN să beneficieze de aceleași “bune practici”, vaitandu-va în toate mediile că nu există bani la buget. Să înțelegem că nu există bani că să incalziti cetățenii și instituțiile școlare și spitalicești de care răspundeți, dar se poate da Hotărâre de Consiliu General al Municipiului București în dată de 17.09.2019 prin care, sub poleială “reducerii poluării”, oferiți 3000 de ecovouchere în valoare de 15.000 lei fiecare pentru că taximetriștii “pelicani” să poată să își achiziționeze mașini noi? Noi am făcut un calcul și va anunțăm că sunt 45.000.000 de lei pe care “îi mâncați” din termoficarea Bucureștiului. De asemenea, doamna Primar General, achiziționați apartamente în cartiere rezidențiale la prețuri de 130.000 de euro, sub valoarea declarată de dezvoltator pe site-ul sau oficial, prin licitație (?!?). Ați cheltuit deja 9.000.000 euro pentru aproximativ 69 de apartamente și aveți în plan 600!!! Până la urmă, banii din bugetul PMB, a cărui sursă suntem tot noi, cetățenii, sunt pentru bucureșteni sau nu?!? Va relatam în ultimul comunicat că putem observă cele trei rânduri de borduri puse una peste altă, putem vedea mobilier stradal cu design futurist, statui, catedrale și alte cheltuieli efectuate pentru lucruri “cu adevărat” urgențe…
  3. V-AM CREZUT ASTA VARAv-am înțeles atunci când ați ieșit în toate mediile să strigați tăierea bugetului, dar când vedem ecovouchere, toată șifonarea de bani publici pe lucrări care imediat ce se termină se reiau, gen pavelarea cu pavele peste pavele și borduri peste borduri și iminentă sosire a luminitelor de Crăciun, pe care suntem siguri că nu le-ați gândit nicicum a fi economice cum ar fi normal, nu mai putem tolera, noi cei 1.800 de salariați ai ELCEN și suntem siguri că nici cei 3.000 de salariați ai RADET nu mai doresc să tolereze. Dumneavoastră faceți presiuni și amenințări asupra Administratorului Judiciar și celui Special ai ELCEN. Cu părere de rău sau de bine, cum doriți, va spunem că pe ei îi puteți schimbă, DAR PE NOI NU, PESTE NOI NU PUTEȚI TRECE!
  4. ȘI TOTUȘI UNDE SUNT BANIIdeoarece nu v-ați achitat din august datoriile și în cazul în care decideți să nu va onorați obligațiile în continuare, pentru noi salariațîi nu vor mai fi bani de salarii! Cei 1.800 de salariați ai ELCEN, cu copii în întreținere, cu rate la banca pentru a le asigura ce le trebuie, cu grijile zilei de mâine, NU VOR PERMITEdistrugerea sistemului de termoficare și a locurilor lor de muncă, sursă singurului venit! De 10 ANIinstitutia Primăriei Municipiului București NUisi onorează datoriile către ELCEN așa cum ar fi trebuit și acesta este rezultatul “muncii” sale: RADET în faliment în mandatul primarului care promitea “rezolvarea” problemei termoficarii în București. Deci ați dus RADET în faliment, nu ați delegat serviciul către o societate legală (să nu uităm modul în care ați tratat și tratați problema societățîi Energetică/Termoenergetică!), urmăriți falimentul ELCEN deoarece datoriile se adună și de fapt urmăriți DISTRUGEREA TERMOFICARII BUCUREȘTIULUI. Dorim în mod expres explicații de la Administratorul Judiciar al RADET, de pe ce piață de energie termică are de gând să cumpere termie pentru bucureșteni, că să ne luăm și noi, salariații ELCEN, căci tot din sistemul centralizat ne încălzim! Există ALTEcapacitati de producere a energiei termice care pot da căldură către aprox. 600.000 de apartamente și 9.500 de instituții? Nici dacă va apucați mâine, doamna Primar General, nu aveți cum să asigurați termia în București conform planului dumneavoastră, decât în probabil 5-7 ani și asta cu indulgență, știm că asemenea investiții pornesc mai întâi de la identificarea noilor terenuri și apoi realizarea unei multitudini de studii și avize care preced studiile de fezabilitate și întocmirea proiectelor tehnice. Până la urmă, aceste noi CTE-uri despre care vorbiți, cu ce resursă umană și specialiști se vor exploata? Aveți de gând să înființați și școli pentru energeticieni? Poate ar fi bine să studiați piață muncii! Nu ne vom da la o parte să recunoaștem că starea sistemului se datorează, într-o oarecare măsură, și pasivității organizațiilor sindicale, dar NOI AM SCHIMBAT FOAIA!
  5. DACĂ LOCUIȚI LA VILAva felicităm că la iarnă nu veți avea probleme (asta dacă țară va primi gaz cât trebuie…), dar nu uitați că aproximativ 2.000.000 de cetățeni se încălzesc, la fel că noi, în sistemul centralizat, la CALORIFER! Dacă dumneavoastră NU VA PASĂ, nouă ne pasă și așa cum v-am spus în comunicatul anterior că întotdeauna după vara vine iarnă, va anunțăm că deja SE SIMTE FRIGUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here