Dăncilă, alianță cu Firea la malul mării. Premierul spune că are majoritate în Parlament

0

CEx al PSD s-a reunit, sâmbătă ora 11.00, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern şi a paşilor următori ai partidului, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea şi cere vot de confirmare în Parlament.

UPDATE ORA 11.45 Dăncilă, la începutul şedinţei PSD: Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul şedinţei Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbeşte să meargă în Parlament şi că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziţia trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moţiune.

„Trebuie să luăm anumite decizii şi să analizăm situaţia actuală din punct de vedere politic. (…) Am desemnat 5 miniştri din partea PSD, preşedintele i-a respins. A ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situaţie. Întotdeauna ce nu te omoară te întăreşte. PSD a trecut cu bine peste situaţiile dificile. Cert este că nu vom ieşi de la guvernare, am spus şi ieri nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziţia să îşi strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moţiune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai anunţat că PSD nu se grăbeşte să meargă în Parlament cu restructurarea pentru a cere votul de încredere.

„Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic şi am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”, a mai spus Dăncilă.

UPDATE ORA 11.45  Firea, despre cei care depun moţiunea de cenzură: Nu văd o Gabi Szabo a politicii româneşti

Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea a declarat înainte de intrarea la CEx-ul PSD de sâmbătă că cei care depun moţiunea de cenzură trebuie să aibă soluţia pentru guvernare. Aceasta a declarat că nu vede o „Gaby Szabo a politicii româneşti care să alerge pe pista politică” pentru guvernare.

„Cei care vor depune o moţiune de cenzură, înţeleg că PNL va depune, trebuie să aibă nu numai voturile necesare, ci şi soluţia pentru România, guvernare. Pentru că îmi este foarte dragă atleta Gaby Szabo, eu nu văd vreo Gaby Szabo a politicii româneşti care să alerge pe pista politică pentru a ajunge la guvernare. Mi se pare că se creează contexte nefericite din punct de vedere politic pentru PSD, astfel încât PSD să piardă, candidatul nostru să fie într-o poziţie incomodă la campania pentru prezidenţiale. Este un joc toxic faţă de PSD cu bătaie lungă”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă de la Constanţa.

PNL a anunţat că strânge semnăturile necesare pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban a declarat că după moţiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here