Trei noi miniştri în Cabinetul Dăncilă: Cel care se va ocupa de alegerile din diaspora nu își poate justifica averea

0

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne şi Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au participat premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii Marius Budăi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, ministrul Tineretului şi Sportului Constantin Matei şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

Evenimentul a durat aproximativ opt minute.

Anterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, la finalul unei ședințe a CEx PSD, că Teodor Meleșcanu va fi înlocuit de Ramona Mănescu la Ministerul de Externe, iar Carmen Dan de Nicolae Moga la Interne.

Dacă Nicolae Moga nu este un politician prea cunoscut, Mănescu este un nume extrem de controversat în politica de la București. 

Ramona Mănescu este soția fostului primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, și a fost europarlamentar mai multe mandate, pe listele PNL, și ministru al Transporturilor în primul Guvern Ponta, iar în 2017 a trecut la ALDE. Nu s-a remarcat prin niciun proiect cât timp a condus Transporturile, în schimb, din această funcție, s-a făcut de râs când a arătat că nu știe nici cât costă o cartelă de metrou.

A fost implicată într-o serie de scandaluri legate de averea sa și de firmele-căpușă deținute de familia Mănescu. Despre acestea au scris pe larg jurnaliștii de la RISE Project. Înainte să ajungă în Parlamentul European, Ramona Mănescu a câștigat 4,5 milioane de euro din acapararea – prin „metoda” drepturilor litigioase – mai multor terenuri retrocedate în București.
De asemenea, sume de ordinul zecilor de milioane de lei – din banii de renovări ai școlilor și ai centrelor de asistență socială din București – au umplut conturile familiei Mănescu, a mai scris RISE Project.

Sursa citată a mai susținut că soții Mănescu și fostul primar Cristian Poteraș au conceput o firmă care să paraziteze bugetul Sectorului 6, imediat ce au dobândit controlul asupra administrației din această parte a Bucureștiului. Timp de zece ani, firma lor căpușă a drenat de la bugetul local în jur de 57 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here