Eugen Teodorovici, la TOP HR Challenges: „Taxarea muncii în România este un subiect asupra căruia trebuie să insistăm”

0

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prezent la conferința TOP HR Challenges, organizată de Capital Media Production, a anunțat că taxarea muncii în România trebuie să fie redusă, iar acest lucru ar trebui să fie asumat printr-un set de măsuri care să facă parte din acel capitol ce va adapta actualul Program de guvernare.

„Taxarea muncii în România este încă mare şi vorbim despre un prim element pe care mi-l doresc foarte mult să fie deschis cu parte dintre măsuri cu ceea ce înseamnă adaptarea Programului de guvernare actual”, a spus ministrul Finanțelor, în cadrul TOP HR Challenges, eveniment în cadrul căruia a fost lansat anuarul „100 Cei mai buni Angajatori din Economie”.

Potrivit lui Teodorovici, taxarea muncii în România este un subiect asupra căruia autoritățile împreună cu mediul de afaceri vor insista în perioada următoare, așa încât acest capitol să fie inclus în Programul de guvernare pe care Executivul intenționează să-l adapteze.

„Ceva trebuie să fie rearanjat, rediscutat: contribuţiile pe sănătate ar trebui să scadă în România, dar asta trebuie discutat public, taxarea muncii ar trebui să fie redusă, asumarea unui set de propuneri de măsuri care să facă parte din acel capitol care va adapta Programul de guvernare”, a declarat ministrul Finanțelor.

Acesta a menționat că și-a dorit mereu să vadă în România „ceea ce nu găsesc în jurul ţării noastre, adică ce au alţii bun să avem şi noi. Pe zona de sănătate suntem plătitori cam cinci milioane şi ceva de români, dar beneficiari suntem undeva spre 7”.

Totodată, Eugen Teodorovici, a adăugat că dialogul dintre zona pieţei muncii şi cea educaţională trebuie să se intensifice, iar sistemul educaţional trebuie adaptat la nevoile din România.

„În sistemul de educaţie s-au făcut unele lucruri, dar trebuie să fie adaptat la viaţa din România, la ceea ce se doreşte în România. Dialogul între cele două zone (piaţa muncii şi sistemul educaţional, n.r.) ar trebui să fie intensificat. Societatea ar trebui să fie dură cu cei care sunt puşi la un moment dat sau altul să facă anumite lucruri şi să spună lucrurilor pe nume atunci când există nemulţumiri”, a susţinut Eugen Teodorovici.

Conferința TOP HR Challenges a fost organizată de Capital Media Production, cu sprijinul partenerilor: Alstom Transport, Adrem, Cemrom, Pink Post, Nuclearelectrica, The Iconic Estate, Tehno Art Solution, Catalyst și Links PR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here