Ludovic Orban vrea „USR-iști” în funcțiile cheie din PNL. Cum poate pierde Iohannis alegerile din cauza lui Orban

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, vrea să aplice rețeta USR, pentru a reorganiza partidul. În loc să susțină doctrina liberală, liderul PNL crede că, dacă pune în fruntea partidului lideri gen PLUS-USR, va reuși să mai crească în sondaje partidul.

Dilema este, deși vrea o garnitură nouă în funcțiile cheie, Orban nu își dă seama că el este cel care ar trebui să facă un pas în spate. Motivul: votanți liberali nu au votat PNL pentru Orban, noul-vechi fost ministru al Transporturilor, viceprimar al Capitalei cu zero realizări cuantificate la CV- când a ocupat aceste funcții.

Concret, după ce a numit-o pe fosta PLUS-USR-istă, Violeta Alexandru, liderul PNL caută „USR-iști”, ca să schimbe fața partidului.

Așa că, a început să cheme la discuții și negocieri oameni din societatea civilă, care sunt mai apropiați de USR-PLUS, decât de PNL. Motivul, nu vrea sub nicio formă să îl pună pe Rareș Bogdan la București, de frică că va face mai mult decât a făcut el.

Și, ca să arate că el este cel care ar trebui să decidă, Orban susține că are girul lui Klaus Iohannis pentru a aduce „USR-iști” la cârma PNL. Greu de crezut, având în vedere că principalul rival candidat al actulalului președinte este un candidat USR.

Păi, conform principiului matematic enunțat, dacă Rareș Bogdan a adus singur 8-10% din voturile bucureștenilor, înseamnă că Rareș Bogdan e persoana potrivită să conducă filiala PNL București.

Așa ajungem la o contradicție cu ipoteza directă, ceea ce înseamnă că enunțul de la care am plecat: „Ludovic Orban are girul lui Iohannis și el zice că Iohannis i-a cerut să facă asta” nu este adevarat. E fals! 

Numai că, se pare că noua decizie nu va face decât ca PNL să confunde partidul cu PLUS-USR, iar consultanții politici spun că rețeta ar putea pune în pericol candidatura președintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here