Un milion de monede speciale cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, puse în circulație de BNR

0

Banca Naţională a României va lansa, săptămâna viitoare, în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu valoarea de 50 de bani, având ca temă Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

În ceea ce privește monedele de colecție, BNR a comunicat că cea de aur va fi emisă în 500 de exemplare, iar cea din alamă va avea un tiraj de 10.000 de bucăți. Prețul de vânzare a monedei de aur, a cărei valoare nominală este de 500 de lei, va fi de 8.660 de lei, exclusive TVA și conține și broșura de prezentare, în timp ce moneda de colecție de alamă va avea un preț de vânzare de 10,30 de lei.

Totodată, un milion de monede vor fi puse în circulație. Aversul acesteia prezintă imagini ale unor lăcașuri de cult și numele localităților unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI”, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC”, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și anul de emisiune „2019”, stema României și valoarea nominală „50 BANI”.

Cele două monede de colecție se vor diferenția prin faptul că pe aversul celei de alamă va apărea și litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare, iar la cea de aur valoarea nominal inscripționată va fi de 500 de lei.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul și blazonul Sanctității Sale Papa Francisc și inscripțiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA”, perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE”, deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!”.

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Punerea în circulaţie a monedelor de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

Articolul face parte din Campania dedicată vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, prin care portalul PiataPresei.ro își propune să promoveze municipiul Blaj și județul Alba – locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, dar și cu o viața economică efervescentă. 
Această campanie este realizată cu sprijinul Bosch Automotive și Florea Grup, sub patronajul Primăriei Municipiului Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here