Timmermans amenință România cu „nucleara”. Tudy, protejatul lui Tăriceanu, care poza gol, ne asigură că ce zice vicepreşedintele Comisiei Europene nu este important

0
First Vice-President of the European Commission Frans Timmermans gives a joint press conference with European commission vice-president and commissioner for Jobs, Growth, Investment and Competitiveness after a College of Commissioners at the EU headquarters in Brussels on January 30, 2019. (Photo by John THYS / AFP) (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare autorităţilor române în care avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Frans Timmermans precizează, în scrisoarea transmisă autorităţilor române, că reprezentanţii Comisiei Europene au fost nevoiţi să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluţiilor privind statul de drept în România.

„În fiecare dintre aceste ocazii, Comisia a subliniat că anularea progreselor înregistrate în ultimii ani a continuat. Problemele pe care le-am identificat şi recomandările emise pentru atenuarea acestor preocupări nu sunt abordate. (…) Din nefericire, evoluţiile recente din România au agravat şi mai mult problemele existente privind respectarea statului de drept. (…) Amendamentele adoptate de Parlamentul României la 24 aprilie 2019 la Codul penal român, Codul de procedură penală şi Legea specială privind corupţia adaugă la aceste preocupări. Aceste prevederi riscă să creeze o situaţie de impunitate de facto pentru infracţiuni, inclusiv infracţiuni de corupţie, în timp ce, aşa cum subliniază Comisia de la Veneţia, România, ca şi celelalte state, are obligaţia pozitivă de a se asigura că sistemul său penal este eficient în lupta împotriva formelor grave de infracţiuni”, se arată în scrisoarea transmisă de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au transmis pentru MEDIAFAX surse politice.

Scrisoarea este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi premierului Viorica Dăncilă.

Tudy ne asigură că ce zice Timmermans nu este important

Dar cine este faimosul Tudy? Acesta a devenit celebru după ce a fost implicat într-un scandal sexual alături de Oana Zăvoranu, pe când aceasta era căsătorită cu latino-lover-ul Pepe. Între Tudy şi Oana a avut loc o „iubire virtuală”. Acesta i-a trimis Zăvorancei mai multe filmuleţe şi poze când se masturba, încercând să o cucerească pe ex-soţia lui Pepe. Toată „idila” a ieşit în presa de scandal.

În acea perioadă, Tudy era stagiar la Parlamentul European, funcție de unde a trebuit să demisioneze dupa scandal. Tudy și-a reluat activitățile politice în ALDE, partidul înființat de Călin Popescu Tăriceanu.

Acum, celebrul Tudy e propunerea protejatul lui Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, este cunoscut faptul că Tudy a fost membru PNL din 2008, atunci când şi Călin Popescu Tăriceanu era în acest partid. Ulterior, a făcut un stagiu la un europarlamentar al PNL, Cristian Buşoi (2009-2010) şi apoi la Norica Nicolai. Imediat după izbucnirea scandalului, Tudy a demisionat şi s-a reprofilat. Şi-a deschis mai multe magazine în pieţele din Capitală.

Acum este consilier general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here