Patronii nu mai pot ține angajații la muncă câte ore vor

0

Companiile europene, inclusiv cele din România, vor fi obligate să introducă sisteme de măsurare a timpului petrecut la locul de muncă şi mai ales a orelor suplimentare efectuate de angajaţi.

Este o decizie recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a fost luată ca urmare a unui caz din Spania, unde sindicaliştii s-au plâns că subsidiara spaniolă a Deutsche Bank nu ar fi avut un sistem eficient de măsurare a orelor suplimentare efectuate de angajaţi în fiecare zi.

Instanţa europeană a decis astfel că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să impună angajatorilor obligaţia de a institui un sistem obiectiv, fiabil şi accesibil care să permită măsurarea corectă a timpului de lucru zilnic efectuat de fiecare angajat. 

Statelor membre le revine acum sarcina să definească modalităţile concrete de punere în aplicare a unui astfel de sistem, în special în funcţie de mărimea întreprinderilor. 

Judecătorii europeni sunt de părere că un astfel de sistem este esenţial pentru că asigură respectarea drepturilor angajaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here