Cel mai păzit oraș din România

0

Sibiul, orașul care va deveni inima Europei pe 9 mai, se pregătește de summit-ul istoric. La reuniunea la care vor participa 27 de șefi de stat și de guverne și 400 de invitați de rang înalt se vor dezbate, printre altele, teme sensibile precum viitorul Uniunii Europene, în contextul Brexit-ului.

Pe șoseaua Alba Iulia, care leagă Aeroportul internațional Sibiu de orașul de pe malurile Cibinului, a fost amenajat un culoar special pe care vor circula delegațiile oficialilor europeni. Pe mai multe bulevarde a fost montat parapete de plastic, iar traficul a început să se aglomereze.

Sunt măsuri fără precedent pentru ca summit-ul european de joi să se desfășoare în cele mai bune condiții.

În centrul istoric, unde va avea loc summit-ul, au fost reparate pavajele, au fost refăcute unele fațade și au fost montate camere de supraveghere. În Piața Mare se lucrează la amenajarea scenei pe care vor susține concerte ansamblul Junii Sibiului și alți artiști de renume.

În total, cheltuielile de organizare depășesc 4 milioane de euro.

În piețele din Centrul Istoric au fost montate corturi pentru cei 100 de traducători și 800 de jurnaliști care vor relata de la summit.

Pentru a putea face față unor situații neprevăzute, a fost modernizată și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

Summit-ul de la Sibiu are loc în contextul în care România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Cum stăm cu pregătirile aflăm și din interviul realizat pentru Tema Zilei cu primarul orașului Sibiu, Astrid Fodor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here