UPDATE. Dragnea și-a pus jandarmii să îi facă culoar la instanță. Cererea halucinantă a liderului PSD înainte de sentință

0

UPDATE 13:10: Olguța Șefu, fosta directoare adjunctă a DGASPC Teleorman, a vorbit în instanță despre rapoartele de evaluare făcute celor două angajate fictive. „Erau sute de rapoarte de evaluare, poate am semnat ca primarul”, le-a spus Olguța Șefu judecătorilor. 

„Pe Botorogeanu nu am vazut-o niciodată. Nu am știut și nu aveam de unde să știu că era angajată. Nu era treaba mea”, a spus ea. Este vorba despre Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica care ar fi fost angajate fictiv la la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. 

„Procuroare: Ați întocmit fișa de post pentru Adriana Botorogeanu? Șefu: Da. Am întocmit această fișă ulterior, cred că a venit șeful de centru, inculpatul Balaban, cu ea în aprilie 2014. Știu că am mai semnat 2 referate retroactiv referitoare la Botorogeanu” 

Update 12.30: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, cererea formulată de avocaţii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de recuzare a unui judecător din complet.

După anunţ, instanţa a precizat că va începe cu audierea Olguţei Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, iar, ulterior, Liviu Dragnea urmează să dea declaraţii în faţa judecătorilor.

La începutul procesului, preşedintele completului de judecată a anunţat că unul dintre magistraţi, Simona Encean, a făcut o cerere de abţinere, însă solicitarea a fost respinsă.

Încăierare la ICCJ, în momentul în care Liviu Dragnea a ajuns la instanța supremă. Magistraţii de la instanța supremă judecă astăzi încă un termen al procesului în care preşedintele PSD a fost condamnat la închisoare pentru că ar fi intervenit pentru ca doua secretare ale PSD să fie plătite ilegal din banii statului, pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Susținătorii lui Liviu Dragnea au aruncat cu apă pe ziariști.

Actualizare 11:32. Ședința de judecată a fost suspendată pentru jumătate de oră, deoarece Liviu Dragnea a recuzat un judecător, potrivit informațiilor Digi24. Este vorba despre judecătoarea Simona Enceanu. Avocatul liderului PSD a invocat faptul că a citit pe internet că soțul acestei ar fi „un susținător infocat al PSD”, clumea partidul pe care

Actualizare 11:20. Trei persoane au fost duse la audieri la Secția 1 de poliție. Aceștia au fost agresivi cu jurnaliștii și inclusiv cu jandarmii. Dintre sutele de persoane acolo, majoritatea sunt susținători ai PSD.

Au fost luate măsuri speciale de siguranţă la Înalta Curte de Casație și Justiție, în ziua în care procesul lui Liviu Dragnea ar putea ajunge la final.

Jandarmii au montat garduri pe trotuar pentru a împiedica eventualii protestatari. Inițial, jandarmii au montat garduri de protecție și în ușa instituției, pentru ca să le ridice când jurnaliștii au pus întrebări.

Sute de oameni se află acum acolo, liderul PSD făcându-și cu greu loc printre ei, fiind flancat de jandarmi dar și de susținături PSD (bărbatul în sacou bej)

În momentul în care Liviu Dragnea a ajuns acolo s-a produs o încăierare. Jandarmii l-au flancat pe liderul PSD în clădire. Potrivit relatărilor de la fața locului, unele persoane au aruncat cu apă.

O persoană a fost ridicată de jandarmi. Nu se știe în acest moment dacă este un susținător al PSD sau un protestatar.

Străzile din jur sunt blocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here