Creditele pot fi renegociate cu banca. O femeie a primit deja o reducere de 45.000 de euro

0

Aproape 45.000 de euro! Este suma record pe care a obținut-o o femeie din Maramureș după ce a negociat cu banca reducerea creditului, cu ajutorul unui conciliator. De la începutul anului, peste 600 de români au apelat la negocierile cu bancherii, în speranța unor rate mai mici. Spre deosebire de angajarea unui avocat și de procese în instanță, procedura este gratuită și durează cel mult 3 luni.

În 2007, femeia a luat un credit de 50.000 de euro, cu dobândă variabilă, pentru operația pe inimă a fiicei sale. Împrumutul trebuia rambursat în 25 de ani, la o valoare de aproape 80.000 de euro, iar femeia a girat cu casa.

În câțiva ani, rata s-a dublat, pentru că au crescut dobânzile.

Femeia a renunțat la profesia de învățătoare și a plecat în Italia să lucreze ca îngrijitor şi să câștige mai mult pentru a nu pierde casa. Dar tot nu reușea să acopere ratele. S-a întors acasă și, la sfârșitul anului trecut, a apelat la serviciile Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar.

De la începutul anului, peste 600 de români au apelat la serviciile conciliatorilor – cu 70% mai mulți față de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe cereri vizează reducerea, eliminarea unor comisioane sau un sold mai mic pentru creditele ipotecare și de consum.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar a fost înființat de guvern în 2015, pentru a aplica o directivă europeană. Serviciile sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here