Dragnea nu mai vrea să vadă constructori pe autostrăzi

  0

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, că vrea ca autostrăzile să fie făcute de compania de drumuri a statului.

  Argumentul liderului social-democrat a fost acela că lucrările companiilor private înaintează prea încet.În acest context, a anunţat că fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a cerut să fie consilier al premierului pe probleme de infrastructură.

  Vasilescu a fost refuzată de şeful statului pentru preluarea Ministerului Transporturilor.

  România şi-a propus ca, până la finele acestui an, să atragă fonduri europene în valoare de 12,5 miliarde de euro, însemnând cu 4 miliarde de euro mai mult decât în prezent.

  „Ţinta pentru 2019 este de a ajunge la 12,5 miliarde de euro din fondurile europene structurale şi de investiţii. Aceasta înseamnă investiţii de la capital uman la infrastructura mare, cercetare, inovare, investiţii în infrastructura educaţională, în sănătate, înseamnă investiţii la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”, au spus mai marii de la Transporturi.

  PSD susține că România a atras până acum 8,5 miliarde de euro din actualul program, reprezentând 28% din totalul fondurilor alocate, nivel aproape egal cu cel al mediei UE, de 29%.

  Ţările care au accesat cele mai multe fonduri din totalul alocărilor pentru fiecare în parte sunt Finlanda – 52%, Irlanda – 50%, Austria – 49%. La polul opus sunt Croaţia – 21%, Malta – 22%, Italia – 23% şi Spania – 24%.

  Marea Britanie, Danemarca, Belgia şi Polonia se află la egalitate cu România, respectiv au atras 28% din totalul fondurilor alocate. 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here