Consilierul lui Dăncilă, noul șef al CFR SA

0
????????????????????????????????????

Costin Mihalache il inlocuieste pe Ion Gavrila la conducerea administratorului national de infrastructura feroviara, CFR SA. Acesta a fost numit in functie, astazi 13 februarie, de catre Consiliului de Administratie al CFR SA.

Anterior numirii sale la conducerea CFR SA, Costin Mihalache a ocupat functia de Consilier de Stat in cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-Ministrului, Viorica Dancila.

Ministerul Transporturilor l-a numit, in 2018, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR).

Potrivit datelor din C.V.-ul sau, in perioada februarie 2014-decembrie 2014 a fost Secretar de stat Coordonator imputernicit pentru SC Transelectrica SA si SC Transgaz SA.

Costin Mihalache a fost si in perioada ianuarie 2013 – februarie 2014 consilier de stat si a avut, ca principal pilon, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, restructurarea si dezvoltarea relatiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific si Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populara Chineza, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran si Irak.

Astfel, in 2013 a avut loc un schimb de delegatii bilaterale la nivel inalt – doua intâlniri la nivel de prim-ministrii/presedinte, un forum economic regional la Bucuresti in formatul China – Europa Centrala si de Est ”16 + 1”, cu semnarea unor memorandum-uri pentru proiecte bilaterale de peste 5 miliarde de euro. De asemenea, Costin Mihalache a avut o importanta contributie in cadrul unor comitete bilaterale cu profil economic, cum ar fi Co – presedinte al Comitetului Consultativ Romania –China pentru lucrari de infrastructura de transport (gaz, rutier, energie electrica).

Costin Mihalache a avut o activitate diplomatica si de pregatire profesionala /lingvistica derulata in R.P. Chineza, urmand cursurile de limba si literatura chineza in cadrul Universitatii de Limba si Cultura de la Beijing, continuate de o misiune de lunga durata la Ambasada Romaniei de la Beijing, unde a ocupat functiile de sef al sectiei Consulare si, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here