UPDATE Incendiul din Prahova: Un bărbat ars va fi transferat în Belgia; al doilea – la Viena

0

Ministerul Sănătăţii a anunţat că pentru unul dintre pacienţii arşi s-a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia iar al doilea pacient va merge la AKH Viena.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a fost informată în această dimineaţă de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienţi cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova. Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judeţean Ploieşti, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii 2063/2020 în vederea transferului în străinătate„, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii pacienţi au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arşi din Europa şi a efectuării unor transferuri, conform OMS 2063/2020. Conform ultimelor informaţii primite de la COSU, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia„, a menţionat dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Ulterior, a revenit şi a mai anunţat că al doilea rănit va fi transportat la AKH Viena.

Incendiul a fost provocat cel mai probabil de folosirea neconformă a unui aparat de sudură, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Un comunicat sec a fost transmis luni seară de Ministerul Sănătăţii, în care spune că bărbaţii „întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi”, afirmaţie urmată de precizarea că „România nu are, în prezent, un astfel de centru”.

Un dosar penal a fost deschis în cazul incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here