Ioan Gherghina, specialist ADER: Clorul din apa de la robinet provoacă cancer de colon. Dacă fierbem apa, efectul este mai grav

0

Un accident bizar a pus pe foc bucureștenii: apa de la robinet miroase și are gust ciudat de câteva zile. Oficialii Apa Nova au recunoscut că apa a fost poluată cu amoniu si de aceea au băgat clor mai mult în apă. Și în timp ce oficialii PMB și Apa Nova a dat asigurări că putem bea apă, Ministerul Sănătății este rezervat. Profesorul-doctor, Ioan Gherghina, a explicat, în cadrul ședinței ADER, că poluarea apei de la robinet nu are nicio legătură cu inundațiile sau cu topirea zăpezii. Specialistul a explicat că apa este poluată cu antimoniu: aliaj folosit pentru izolarea cablurilor și fabricarea cauciucurilor, după cum scrie în comunicatul de presă al Apei Nova. Acesta speră că Apa Nova a scris din greșală acea informare.

„Antiamoniu are o toxicitate foarte mare, ca și arseniu. Dacă te intoxici cu el- riști să vomiți. Are mare toxicitate și pe tegumente. Sper să nu fie așa, pentru că este ca o bombă. Cei de la Apa Nova spun că a fost o asemenea poluare pe Argeș, și de aceea au mărit concentrația de clor. Cele mai multe comunicate oficiale vorbesc despre clor- o concentrație foarte mare. Clorul a fost gaz de luptă pe vremuri. Este foarte toxic, atât sub formă de gaz, cât și sub formă lichidă. În America nu mai este folosit pentru curățarea apei, pentru că este considerat pesticid. Clorul în apă, pe termen lung, poate da cancer de colon. Ce să facem acum? Să folosim apa la PET-uri. Necazul este că apla plată ținută în soare nu este bună. Dacă fierbem apa, este mai grav- clorul se asimilează mai repde”, a explicat doctorul Ioan Gherghina.

În ultimii 40 de ani nu a mai existat o asemenea situație. Apa este o rezervă strategică a țării. Cei care au grijă de acest serviciu trebuie să dea dovadă de responsabilitate, a mai a explicat profesorul Ioan Gherghina.

Clorul- grav pe termen lung

Profesorul-doctor a explicat că inclusiv clorinarea apei afectează sănătatea populației și că în America nu se mai foloseșe, clorul fiind gaz de război pe vremuri. Potrivit acestuia, pe termenul lung, apa cu clor provoacă cancer de colon, iar fierberea apei cu clor amplifică puterea clorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here