Firea se pune la masă cu opoziția, ca să salveze RADET. Vezi adevărul despre investițiile de la RADET

0

În ultimele săptămâni, Primăria Capitalei a primit mai multe lovituri. Companiile au fost declarate ilegale. Instanța Curții de Apel București a anulat actul de înființare a acestor companii, din cauza faptului că Hotărârile de Consiliu General nu au respectat legea, au fost adoptate cu majoritate simplă și nu cu votul a două treimi din numărul de consilieri.

Problemele nu se opresc însă aici, se pare că în 27 februarie, va urma o nouă criză, dacă pe data de 22 februarie nu se va aproba planul de reorganizare a RADET-ului.

Directorul general al RADET susține că falimentul ar fi iminent dacă nu se va aproba planul pe data de 22 februarie.

Gabriel Dumitrașcu, Vicepreședintele PNL București, a cerut în ianuarie, ca Gabriela Firea să înființeze o celulă de criză, unde să participe specialiști ai partidelor, ai administrației care să găsească soluții pentru rezolvarea crizei RADET.

Potrivit acestuia, promisiunile și declarațiile nu țin loc de investiții. Distanța între declarații și realizări se măsoară in avarii, întreruperi și pierderi de bani.

Iată, cu după o lună de zile, Primarul Capitalei a inițiat o întâlnire, ce va avea loc, luni 18 ianuarie, la sediul primăriei, pentru găsirea unei soluții.

Dumitrașcu a scris pe blogul său personal, că va participa și va veni cu o propunere ce a fost avizată și de forul intern al PNL, înființarea unei companii, care să preia îndatoririle RADET

” În primul rând, avem nevoie de intrarea în legalitate și constituirea unei societăți noi, TERMOENERGETICE legale, viabile, transparente și eficiente, cu management performant și depolitizat, care să poată prelua atribuțiile actualei regii muribunde și ale companiei înființate ilegal și care să îndeplinească toate cerințele particulare din legislație” 

În textul său, Dumitrașcu spune că este vital să se respecte angajamentele pe care și le-a luat România ”Ne-am angajat din 2007 în fața Comisiei Europene că vom desființa monopolul de stat, că vom transforma regiile în societăți, care să funcționeze conform principiilor de piață, dar să asigure și o calitate tot mai ridicată a serviciilor publice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here