Decizia de mărire a alocațiilor, blocată

0

Social-democraţii au transmis, luni pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis va trebui să îşi ceară scuze tuturor copiilor şi părinţilor care nu au primit alocaţiile mărite de la 1 martie, în cazul în care CCR respinge sesizarea sa pe buget.

„Iohannis a blocat toate investiţiile noi la nivel local. Niciunul dintre primarii sau preşedinţii de consilii judeţene nu poate demara investiţii noi din cauza preşedintelui care a contestat bugetul la Curtea Constituţională. Deci, din cauza obsesiei sale de a ataca şi de a bloca PSD, Iohannis pune beţe-n-roate chiar primarilor din partidul care îl susţine la alegerile prezidenţiale. Dar cei care suferă în final sunt cetăţenii care aşteaptă realizarea noilor investiţii în drumuri, şcoli şi spitale. Dacă plângerea sa la Curtea Constituţională va fi respinsă, Iohannis va trebui să îşi ceară scuze faţă de toţi copiii şi părinţii care nu au primit alocaţiile mărite de la 1 martie şi faţă de toţi cetăţenii care aşteaptă realizarea şi judeţele lor!”, au transmis, luni, social-democraţii, pe pagina de Facebook a PSD.

Reacţia PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor.

Judecătorii constituţionali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările şefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here