Copii din sectorul 4 vin cu markere, tonere de hârtie și chiar materiale de curațat școala la ei. Motivul: Primăria de Sector a blocat achizițiile, iar directori spun că stau la mâna edilului PSD. Când aleșii USR i-au întrebat pe edilii sectorului 4 ai Capitalei de ce muncitorii fac lucrări când copiii sunt la ore, creându-se mizerie si praf, aleșii PSD și viceprimarul au râs. Un ales PSD replicând: dați-le bă un aspirator. 

 Concret, primarul Daniel Băluță a considerat că are dreptul să le impună directorilor ce au voie să cumpere din bugetul alocat de primărie și de la ce firme trebuie să o facă. Astfel, primarul a trimis directorilor un alt model de contract stabilit de Ministerul Educației, introducând trei clauze noi: ele spun că directorul trebuie să trimită situația cheltuielilor către aparatul de specialitate al primarului de câte ori e nevoie, să se supună organelor de control din cadrul primăriei și, cel mai important, să nu facă nicio achiziție fără aprobarea prealabilă a primarului- povestesc directorii.

În ultima ședință a Consiliul Local al Sectorului 4 al Capitalei s-a ridicat problema lipsei materialelor didactice și de întreținere necesare în școli și faptul că muncitorii lucrează când sunt copiii la ore, în timp ce astă vară nu s-au făcut lucrări.

În replică, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 spun că directorii nu cer, sau fură, sau cer ce nu au voie. Mai mult, aceștia susțin că directorii au voi să cumpere ce au nevoie și primăria decontează.

Când au fost întrebați de ce se lucrează cu copiii la ore și aleșii USR au reproșat că este praf și mizerie, aleșii PSD au început să râdă și au replicat: lasă mă că le luăm un aspirator. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here