Tractor electric cu avantaje majore față de modelele diesel

0
tractor electric china agroteca.ro
tractor electric

Inginerii chinezi au proiectat un prototip de tractor electric despre care afirmă că are avantaje majore față de modelele diesel. Echipa include experți de la gigantul auto BYD, producătorul de vehicule electrice.

Aceștia au demarat proiectul pentru a combate poluarea aerului agravată de tractoarele diesel, eficiența scăzută a tracțiunii pe câmp și alte probleme de performanță, totul conform unui studiu citat de ScienceDirect, preluat de Agroteca.ro.

Rezultatul este un concept de tractor de 19,7 cai putere, care are câteva rezultate solide după testele inițiale.

Designul „reduce în mod eficient alunecarea și crește eficiența tracțiunii tractorului, îmbunătățind în același timp stabilitatea la arat”, a scris echipa în studiu.

Vezi și Tagro, tractorul de la IRUM Reghin e gata de producția de serie

Din punct de vedere al stabilității, tractorul oferă mai mult echilibru pe teren accidentat.

„Distribuția inegală a cuplului între roțile din stânga și din dreapta, o problemă comună la tractoarele tradiționale, duce la o alunecare excesivă”, a scris Rizwan Choudhury, de la Interesting Engineering, într-un articol despre proiect.

Contragreutățile fixe pot cauza o distribuție dezechilibrată a greutății, ceea ce duce la o tracțiune redusă și, de asemenea, la pierderi de eficiență.

În cazul modelului electric, motoare individuale acționează fiecare roată, oferind un cuplu precis și o alunecare redusă. Bateriile sunt plasate cu grijă, servind drept balasturi strategice. În plus, un sistem de suspensie hidraulică electrică asigură „reglaje în timp real”.

Îmbunătățirile aduse distribuției cuplului au obținut o reducere de 14,83% a alunecării și o creștere a eficienței tracțiunii cu 10,28%.

Potrivit echipei chineze, tractoarele alimentate cu baterii ar rezolva problema poluării – contribuind la reducerea frecvenței fenomenelor meteorologice extreme care pun în pericol comunitățile – împreună cu preocupările legate de tracțiune și echilibru.

În America

Compania californiană Monarch produce, de asemenea, tractoare electrice cu conducere autonomă pentru a ajuta fermierii să lucreze mai eficient. Dar unul dintre marile beneficii ar putea fi îmbunătățirea sănătății operatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here