MAE: 245 de cetățeni români, repatriați din Israel. Sfaturi pentru toți cei interesați

0

MAE a anunțat că 245 de cetățeni români au fost repatriați din Israel și a publicat o serie de sfaturi și recomandări pentru cei interesați, precum și numere de telefon și adrese de Internet unde aceștia pot obține informații.

MAE: 245 de cetățeni români, repatriați din Israel. Sfaturi pentru toți cei interesați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, la data de 8 octombrie, 245 de cetățeni români au fost repatriați din Statul Israel, printre care și 2 grupuri de pelerini, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM, respectiv două curse operate de o companie aeriană privată.

Informarea vine „în continuarea informațiilor transmise în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza”, după cum se arată într-un comunicat al instituției.

MAE mai informează că, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

De asemenea,  MAE precizează că o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de 8 octombrie 2023 în statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetățenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

Potrivit comunicatului citat, cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here