Jocuri video, afacere trăsnet. Câți bani a ajuns să facă un angajat

0

Dezvoltarea de jocuri video crește accelerat, un angajat ajungând să contribuie cu 48.000 de euro la cifra de afaceri.

Jocuri video, afacere trăsnet. Câți bani a ajuns să facă un angajat

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească. Aceasta a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 332 milioane de dolari. Datele sunt oferite de studiul anual realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), citat de news.ro.

Față de anul precedent, a avut loc o creştere a cifrei de afaceri de peste 25%. Este cea mai mare creştere înregistrată de la an la an din 2014. Cifra din 2022 este de peste trei ori mai mare decât cea înregistrată în 2014.

Studiul reconfirmă şi tendinţa pozitivă a evoluţiei numărului de angajaţi din industria creativă. În studiourile româneşti lucrează în prezent în jur de 6.800 de specialişti.

Cifra de afaceri per angajat a ajuns la peste 48.000 de euro, în creştere de 50% faţă de 2019.

Această creştere va continua şi anul acesta. 68% din cele 222 studiouri active în România reconfirmă continuarea angajărilor şi în anul curent. 26% din studiouri se arată deschise la ideea de a derula programe de internship. În jur de 60% din totalul noilor angajări din acest an au fost pentru poziţii de junior.

Formatul de muncă hibrid este preferat de 42% dintre firme. Doar 21% optează pentru modelul de muncă de la birou, potrivit studiului.

Anul trecut a crescut şi numărul de jocuri dezvoltate cu participarea studiourilor din România. Printre cele mai notabile jocuri se numără FIFA 23 (Electronic Arts Romania) şi Metal Hellsinger (Funcom Romania). Totodată, Assassin’s Creed Mirage (Ubisoft Romania) şi EA Sports FC 24 (Electronic Arts Romania) erau în dezvoltare în 2022. Ele au fost lansate în această toamnă.

Dintre jocurile dezvoltate de studiourile independente româneşti care s-au bucurat de succes internaţional se pot aminti Trinity Fusion (Angry Mob Games), Wild Things: Animal Adventures (Amber Studio), Bear and Breakfast (Gummy Cat) şi Last Days of Lazarus (Darkania Works, GrimTalin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here