FNGCIMM a acordat garanții de 46 mil. lei în perioada 2020-2023

0

Peste 71.000 de garanţii în valoare de 46,4 miliarde de lei au fost acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), în perioada 2020-2023 prin Programul IMM Invest Plus, potrivit datelor prezentate de Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM şi vicepreşedintele Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), în cadrul unei reuniuni internaţionale organizată în Germania, la Frankfurt pe Main.

„FNGCIMM, în calitate de membru al AECM, a prezentat un status al Programului IMM Invest Plus cu focus pe agricultură, derulat pe Cadrul Temporar de Criză Ucraina (Agro IMM Invest)”, a declarat Nancu, citat de Agerpres.

„Am fost deosebit de încântat să constat că amploarea programului IMM Invest Plus, eficienţa FNGCIMM ca instrument de garantare al statului şi rezultatele implementării, au fost apreciate la nivelul european. A fost remarcată creşterea accelerată a garanţiilor pe care le-am acordat începând cu anul 2020, în principal prin programele guvernamentale IMM Invest şi IMM Invest Plus. Rezultatul implementării acestor programe în perioada 2020-2023, transpus într-un număr de peste 71.000 de garanţii, în valoare de peste 46,4 miliarde lei, cu finanţări susţinute de peste 54,8 miliarde lei, reprezintă un record european”, a mai spus directorul Fondului.

Potrivit acestuia, pentru a confirma ca nu sunt rezultate obţinute doar în contextul crizelor suprapuse, instituția a asumat lansarea unor viitoare programe de garantare, a proiectelor, generic considerate „verzi”, conforme cu tendinţele, regulamentele şi programele europene.

Potrivit unui comunicat de presă al FNGCIMM, oficialul român a abordat, asemănător cu poziţiile reprezentanţilor Poloniei, Ungariei şi Bulgariei, situaţia dificilă a fermierilor şi a procesatorilor români, ca efect de distorsiune a pieţei produselor agricole, în condiţiile actuale ale războiului din Ucraina.

O delegaţie a FNGCIMM S.A. – IFN a participat, în perioada 21 – 22 septembrie, la Frankfurt pe Main, Germania, la reuniunea organizată de AECM. Cei peste 45 de participanţi din 15 ţări, au dezbătut problematica complexă a instrumentelor de finanţare şi schemelor de susţinere dedicate spaţiului rural, Politica Agricolă Comună, regulamentele şi programele europene din zona de finanţare în sectorul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here